top of page
  • Yazarın fotoğrafıASAP HABER

William Wong: Sürdürülebilirlik için şeffaf bir izlenebilirliğe ihtiyacımız var.


Küresel Ayakkabı Sürdürülebilirlik Zirvesi Başkanı ve Hong Kong Ayakkabı Derneği Başkan Yardımcısı William Wong World Footwear ile röportaj yaptı. Dünyada ayakkabı endüstrisinde neler olduğunu anlatan Wong İzlenebilirlik,deri,sürdürülebilirlik ve pandemi hakkında düşüncelerini aktardı.

İzlenebilirlik

İzlenebilirliğin çok büyük bir kelime olduğunu ve uzun vadede sürdürülebilirlik için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dürüst olmak gerekirse, sürdürülebilirlik konusunu haklı çıkarmak çok zor çünkü uluslararası standartlara sahip değiliz ve sürdürülebilir olduğumuzu kanıtlamanın tek yolu üretimimiz ve malzemelerimiz için şeffaf izlenebilirliğe sahip olmaktır. Dolayısıyla, üreticiler veya perakendeciler olarak sektörlerimizde izlenebilirliği teşvik edebileceğimizi düşünüyorum. Tabii ki, perakendecinin ve tüketicinin ürünün bitiminde izlenebilirlik konusunda işbirliği yapmasına ihtiyacımız var ve bu (eğer olursa) harika olacak.

Deri

Deri, Tanrı vergisi bir malzemedir. Deri kullanıyoruz -kaç yıldır bilmiyorum- uygarlığımızdan önce bile insanlar hayvanların derilerini eti yedikten sonra kullanırlardı. Sonra deriyi ya da derileri sıcak tutmak ve korunmak için kullandılar. Deri çok uzun yıllardır kullanılmaktadır ve bence insan hayatı için çok önemli bir malzemedir.

Sürdürülebilirlik

İki farklı şirket kategorisinden bahsetmek zorundayız. Pek çok ayakkabı üreticisinin müşterinin siparişlerini ve ne yapılacağı ve nasıl fiyatlandırılacağı konusundaki kararlarını takip ettiği Asya'dan geliyorum. Dolayısıyla, (burada) malzemelerin ve üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için tüketiciye ve alıcılara güveneceksiniz. Avrupalı ​​üreticilere gelince, birçoğunun kendi markaları ve perakende işleri var. Dolayısıyla bu markalar kendi süreçlerinde ve kendi malzemelerinde sürdürülebilirliği teşvik etmek için kendi girişimlerini yapabilirler.

Pandemi

Pandemi, küresel tedarik zincirindeki durumu çok değiştirdi. Bir yandan, Hong Kong şirketleri de dahil olmak üzere herkes için büyük bir zorluktu. Öte yandan, Çin'in kilitlenmesinin bir sonucu olarak, bu sektördeki Hong Kong şirketleri için fırsat yarattı. Diğer Asya ülkeleri, üretimlerine yardımcı olmak veya imalatlarına yardımcı olmak için Çin'den tedarik zincirine ihtiyaç duyuyordu ve Hong Kong şirketleri, tedarik zincirine ve Asya'daki komşu ülkelerimize yardımcı olmak için çok önemli bir rol oynadı. Bu nedenle, Hong Kong Ayakkabı Derneği'ndeki üyelerimiz için birçok fırsat yarattığını düşünüyorum. Dolayısıyla bu bir meydan okuma ve bir fırsattı.

İlk yıl tüketim önemli ölçüde düştü ve birçok sipariş iptal edildi ve herkes zorlandı. Ancak pandemiye doğru evrildikçe ve geçen yılın sonlarında ve bu yılın başlarında talep önemli ölçüde arttı. Yani bence tüm fabrikalar yeni talepten yararlandı ve herkes pandeminin bitmesini umuyor. Gerçekten artık daha fazla pandemi dalgası olmayacağını ve işlerin normale döndüğünü umuyoruz.

Avrupa fabrikaları da dahil olmak üzere dünyadaki çoğu fabrika, ama aynı zamanda Asya fabrikaları da şu anda çok iyi bir düzen seviyesine sahip. Ancak mücadele konusu fiyat ile ilgili ve en önemli durum şu ki, perakendeciler sadece malzemeler için değil, aynı zamanda lojistik süreç için de fiyat artışını karşılayabilmeli.

Sektörün Zorlukları

Şu anda, Çin sınırlarının pandemi nedeniyle kapalı olması ile birlikte, birçok perakendeci siparişlerini Çin dışında diğer ülkelere kaydırmak istiyor. Bu nedenle şu anda COVID kısıtlamaları, tedarik zinciri aksaması nedeniyle perakendecilerin karar vermesi çok zor. Ama bence daha fazla pandemi dalgası olmazsa ve her şey istikrara kavuşursa ve Çin sınırı açılırsa, her şeyin süreç içinde ilerleyeceğini düşünüyorum.Sadece insanlar ekonomik gerileme konusunda endişeleniyorlar. Bu nedenle perakendeciler tedarikçilerden sipariş miktarı konusunda temkinli davranmakta, bu da üreticiler için daha düşük miktarlar ve daha düşük fiyatlar ile yeni bir zorluk getiriyor, fabrikalar sipariş için rekabet etmekte zorlanıyor.

Perakendeciler daha fazla ve hızlı bir şekilde mal satın almak istiyorlar, bu nedenle fabrikalar dolu ve yoğun bir süreç içinden geçiyor. Ancak pandemi yavaşladıktan ve her şey normale döndükten sonra, sorun üretici ve perakendecinin nasıl bir rekabet ortamında olabileceği ile ilgili.Fiyat açısından mı yoksa “sürdürülebilir perakende konseptinde” rekabetçi mi olacaklar?Bunu göreceğiz.

Tüketiciler

Genç nesiller kesinlikle daha sürdürülebilir ürünler istiyor. İşte bu yüzden sürdürülebilirlik hakkında çok konuşuyoruz. Ancak geleneksel tüketici şu anda hala fiyatlara bakıyor.



17 görüntüleme0 yorum
bottom of page