top of page
  • Izel Fenerci

Adidas CEO'su Şirketin 'Nike'tan Farklı Bir İş Modeline  İhtiyacı Olduğunu Söyledi.

Adidas'ın yeni atanan CEO'su, Ekim ayında Yeezy işinin kaybından ve diğer ekonomik ters rüzgarlardan hâlâ zor bir süreç geçiren olan Alman atletik markası için bazı yeni odak alanlarına tepki gösterdi.

Beklentileri aşan ilk çeyrek kazançlarını bildirdi. Yine de, ilk çeyrekte gelirler %1 düşerek 5,27 milyar Euro'ya (veya 5,81 milyar $) geriledi. Yeezy işinin kaybı, çeyrekte şirkete yaklaşık  441 milyon dolarlık satışa neden oldu. Ocak ayında Adidas'a katılan CEO Bjørn Gulden, ileride "hayal kırıklığı yaratan rakamlarla" inişli çıkışlı bir yıl olacağı konusunda uyardı. 2023'ü, şirketin 2024 ve sonrasında büyümesi için bir geçiş yılı olarak görüyor. Ayrıca Adidas'ın büyüme hakkında nasıl düşünmesi gerektiğine dair geniş hedefleri tartıştı.


"Nike'tan farklı bir iş modeline sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum" diyen Gulden, Nike'ın "Amerikan sokak kültürü" ile bağlantısının ABD'deki küresel genel merkezi göz önüne alındığında Swoosh için ne kadar mantıklı olduğunu açıkladı: "Bunu ABD'de yapmalıyız. farklı bir yol.” Daha önce Yeezy markası, Adidas'ın Amerikan kültürünün nabzına olan en güçlü bağlantılarından biriydi. Gulden, Adidas'ın artık yaşam tarzına odaklanması gerektiğini söyledi. "[Adidas]'ın herkesten farklı bir iş modeline sahip olması gereken özel bir  yapıya sahip olduğunu düşünüyorum" diyen Gulden, şirketin 2023'ün sonunda bu kilit faktöre odaklanan yeni bir strateji açıklayacağını da sözlerine ekledi. Gulden, bir odak noktasının, şu anda Hoka ve On gibi çağdaş markaların hakim olduğu, hızla büyüyen koşu yaşam tarzı kategorisinde yaşayan koşu tabanlı Yeezy silüetlerinin yerini alacak bir şey bulmak olacağını söyledi.

Bizden gelen çok az koşu tabanlı ürün var ve bu, şu anda üzerinde çalıştığımız özel projelerden biri." Diyerek düşüncelerini belirtti.

Gulden, Adidas'ın Nike'ın mükemmel olduğunu söylediği "beş büyükler" dışında daha küçük sporlara odaklanması gerektiğini de söyledi. "COVID sırasında ve son yıllarda Adidas çok fazla fikir değişikliği yaptı bu yüzden tekrar bulmaya çalıştığımız bu avantajı biraz kaybettik" dedi.

Gulden, son zamanlarda popülaritesi artan retro Samba, Gazelle ve Campus stilleri gibi Adidas'ın ana serilerinin gücüne de değindi. Gulden, "Nike'a kıyasla çok daha fazla franchise'ımız var" diyerek, zorluğun hangi franchise'ları ne zaman öne çıkaracağını belirlemek olduğunu açıkladı. "Bence Nike'daki arkadaşlarımız kadar iyi olmadığımız nokta burası." Diyerek düşüncelerini noktaladı.


22 görüntüleme0 yorum
bottom of page