top of page
  • Izel Fenerci

Nike, Patent İhlali İddiasıyla Spor Ayakkabıları Üzerinden Lululemon'a Dava Açtı.

New York Bölge Mahkemesinde açılan bir davada Nike, Lululemon'un Chargefeel Mid, Chargefeel Low, Blissfeel ve Strongfeel spor ayakkabılarının Nike'ın Flyknit teknolojisiyle ilgili patentlerini ihlal ettiğini iddia etti. Özellikle Nike'ın iddiaları, söz konusu ayakkabıların üretim şeklinin yanı sıra tekstil ve yapısal unsurlarıyla ilgili olduğu bildirildi.

Nike, daha fazla ihlali önlemek için açıklanmayan bir tazminat ve kalıcı bir ihtiyati tedbir istiyor.

Bir Lululemon şirketi sözcüsü yaptığı açıklamada, "Nike'ın asılsız iddialarını ve davamızı mahkemede kanıtlamayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

Dava, Lululemon'un Mart 2022'de Blissfeel koşu ayakkabısının piyasaya sürülmesiyle başlayan ilk ayakkabı lansmanından yaklaşık bir yıl sonra geliyor. Kasım ayında şirket Chargefeel spor ayakkabısını da piyasaya sürdü. Lululemon'un spor ayakkabıları pazara geniş beğeni topladı ve birçoğu markanın endüstri devlerine meydan okuma potansiyeline dikkat çekti.

Lululemon CEO'su Calvin McDonald'a göre, geçen yılın ilk çeyreğinde yeni ürünlere olan talep arzın üzerindeydi ve şirketin beklentilerini çok aştığını vurguladı. Lululemon lansmanından bu yana ayakkabılarına ve kreatif ekibine ek yatırımlar yaptı ve 2022 Nisan ayında ayakkabıdan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı ve küresel kreatif direktör rollerinde Adidas ve Nike nedeniyle mağdur olan işçileri işe aldığını duyurdu.

Nike ayrıca Ocak 2022'de ev içi Mirror fitness cihazı ve diğer uygulamalarıyla ilgili patent ihlali nedeniyle Lululemon'a dava açtı. Nike, Lululemon'un Nike'ın belirli "dijital spor teknolojileri" ile ilgili altı patent hakkını ihlal ettiğini iddia etti. O sırada bir Lululemon sözcüsü komuyla ilgili "Söz konusu patentlerin aşırı geniş ve geçersiz olduğunu" söyledi. Nike ayrıca daha önce Puma ve Adidas'a karşı benzer patent ihlali davaları açmış ve bu markaların Nike'ın Flyknit teknolojisini ihlal ettiğini iddia etmişti.” Diyerek düşüncelerini vurguladı.


10 görüntüleme0 yorum
bottom of page