top of page
  • Izel Fenerci

Phil Knight, mağaza suçları ile mücadele eden Albina Mahallesine 400 Milyon Dolarlık Yatırım yaptı.

Nike'ın kurucu ortağı Phil Knight ve eşi Penny, Oregon şehri artan perakende suçlarıyla mücadele ederken Portland'a 400 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Yapılan açıklamaya göre yeni yatırım, yeni kurulan 1803 Fonu'nun Rebuild Albina projesine gidecek. Proje, Albina bölgesindeki eğitim, yer ve kültür yatırımları ve aidiyet yoluyla Portland'daki Siyahi topluluğun şimdiki ve gelecekteki nesillerini dönüştürmeyi amaçlıyor.

Bu eyleme liderlik etmesi için Rukaiyah Adams, iş dünyası, kar amacı gütmeyen topluluklar ve Albina topluluklarında derin ve köklü köklere sahip bir yönetim kurulu tarafından da denetlenecek olan 1803 Fonu'nun başkanlığına atandı. Kurul üyeleri arasında Self-Enhancement Inc.'in kurucusu ve CEO'su Tony Hopson; Black United Front'un Portland bölümünün kurucusu ve Albina Head Start'ın CEO'su Ron Herndon; John Donahoe, Nike CEO'su; ve Nike'ın Michael Jordan Markasının başkanı Larry Miller da var.

Knight yaptığı açıklamada, kendisinin ve eşinin Portland topluluğuna uzun süredir inandıklarını söyledi. Knight, "En önemli anılarımdan bazıları, Aşağı Albina da dahil olmak üzere Portland'ın doğu yakasıyla bağlantılı," dedi. “Koçlar Bill Sorsby ve Doug Basham liderliğindeki Jefferson Lisesi, gençliğimin 'herkese gelenler' atletizm karşılaşmalarının merkeziydi.

Nike'ı piyasaya süren Bill Bowerman ile anlaşması, Memorial Coliseum yakınlarındaki Aşağı Albina'da gerçekleşti. Ve Aşağı Albina, Ron Herndon ve Tony Hopson ile yapılan ve kârın bir kısmının topluluğa geri yatırıldığı bir Nike mağazası inşa etmek için yapılan ilk anlaşmanın odak noktasıydı.” 1803 Fonu'na göre, Albina topluluğu uzun süredir hayati bir bölgesel ekonomi ve ulaşım merkezi ve Portland'ın Siyah topluluğu için bir iş ve ticaret, sosyal ve kültürel kurumlar ve ev sahipliği yeri olmuştur. Fon, Amerika'daki diğer birçok mahallede olduğu gibi, "kentsel yenileme" ile birleşen yeniden çizme ve yağmacı borç vermenin Siyah aileleri ve işletmeleri yerinden ederek, zenginliği ve kentsel peyzajın bazı kısımlarını yok ettiğini söyledi.

Herndon, "Siyahiler her zaman Portland'ın ekonomik başarısının merkezinde yer aldı, ancak servet yaratmayı ve toplu refahı sağlayan faydalara ve avantajlara nadiren erişebildiler" diye ekledi. "Rebuild Albina projesi bu gidişatı değiştirmeyi umuyor." Bu yatırım, Nike dahil olmak üzere bazı perakendecilerin Portland'daki işlerini suç dalgaları arasında tasfiye etmesiyle geldi. Geçen hafta REI, mağazanın Pearl District semtinde artan suç nedeniyle Portland, Ore şehir merkezindeki yerini 2024'ün başlarında kapatacağını doğruladı. Mart ayında Walmart, Portland'daki son iki mağazasını 24 Mart'a kadar kapatacağını doğruladı. Walmart'ın ABD iletişim direktörü, Hayden Meadows ve East Port Plaza'da bulunan bu mağazaların düşük performans gösterdiğini söyledi ve şehirde artan mağaza suçlarının kapatmaların bir sonucu olup olmadığını doğrulamadı. KGW8'in bildirdiğine göre, Kuzeydoğu Portland'daki bir Nike Community Store'un da bölgedeki suç dalgalarından etkilendiği ve bunun büyük olasılıkla mağazanın Ekim ve Kasım ayları arasında haftalarca kapanmasına neden olduğu bildirildi. The Oregonian'ın bildirdiğine göre, Şubat ayında Nike, Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler'dan mağaza için güvenlik önlemi olarak görev dışı polis memurlarını görevlendirmesini istedi. Wheeler, bölgede artırılmış güvenlik önlemleri alma planını özetlemesine ve Nike ile diğer perakendecilerden kendi güvenlik önlemlerini artırmalarını istemesine rağmen reddetti. Son haftalarda, Portland polisi, hırsızlığın yüksek olduğu alanlarda özel olarak hedeflenen operasyonlar yoluyla organize mağaza hırsızlığını bastırma çabalarını artırdı.


5 görüntüleme0 yorum
bottom of page