top of page
  • Izel Fenerci

Shoe City 74 Yıl Sonra Kapanıyor, New Balance, Puma ve Timberland'a Milyonlarca Dolar Borçlu

Shoe City iflas etti.Resmi işletme adı Esco Ltd. olan Baltimore merkezli spor ayakkabı ve sokak giyim perakendecisi, Maryland, Virginia ve Washington, D.C.'deki 39 perakende mağazasının tamamında iflas satışlarına başladı. Gordon Kardeşler. Danışman firmaya göre, mağazaların büyüklükleri 2.000 ila 9.900 fit kare arasında değişiyor ve cadde cephesi, bölgesel alışveriş merkezi ve şerit merkezi alanları içeriyor. Satışların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar sonuçlanması bekleniyor.

Bu hamle, aynı zamanda "Sizin Şehriniz, Benim Şehrim" (YCMC) olarak da iş yapan perakendecinin 31 Mart'ta Maryland'deki ABD İflas Mahkemesinde Bölüm 11'in yeniden düzenlenmesi için başvuruda bulunmasından sonra geldi.

Mahkeme belgelerine göre, Esco Ltd.'nin 28 Mart 2023 itibarıyla

12 milyon dolarlık bir kredi tesisine ödenmemiş 3,2 milyon dolarlık anapara bakiyesi vardı. Şirket ayrıca dosyalamada satıcılara ödenmemiş 16 milyon dolarlık teminatsız borcu olduğunu tahmin ediyordu. Shoe City'nin en büyük teminatsız alacaklıları arasında perakendecinin 1.596 milyon dolar borcu olan New Balance; 1.407 milyon dolar vadesi olan Timberland; ve 1.351 milyon dolar borcu olan Puma ayrıca Nike 664.023 Dolar, Under Armour 622.697 Dolar, Adidas 360.630 Dolar, Fila 199.897 Dolar, Asics 137.351 Dolar ve Reebok 134.457 Dolar perakendecinin borcu var. Mahkeme belgelerinde, Esco'nun yeniden yapılandırma başkanı olarak atanan Gavin/Solmonese, LLC'nin kıdemli yöneticisi Stanley Mastil, işletmenin karlılığını "ciddi şekilde etkileyen" "çeşitli faktörlerin" olduğunu yazdı. Mastil dosyalamada, "Son birkaç yılda, borçlu satışlarda düşüş yaşadı ve net gelirde kayıplar arttı" diye yazdı. "Borçlu, 2020 ve 2021 mali yıllarında sırasıyla yaklaşık 280.000 $ ve 1.76 milyon $ işletme zararına maruz kaldı ve bu, borçlunun mali durumu ve likiditesi üzerinde önemli bir olumsuz etki yarattı." Mastil, Shoe City'nin bu sorunları ele almak için "şirketi satın alma" ve ikame finansman için üçüncü taraf finansman kaynakları arama da dahil olmak üzere "bir dizi önlem" aldığını sözlerine ekledi.

Mayıs 2022'de The Athlete's Foot ana şirketi Arklyz Group, Arklyz'in Kuzey Amerika'daki varlığını genişletmek amacıyla Shoe City'yi satın almak için bir anlaşma imzaladı. Ancak anlaşma başarısız oldu ve Shoe City'nin karlılığını asla geri kazanamamasına neden oldu. Mastil'in yazdığına göre, 2020 mali yılından itibaren Shoe City'nin işindeki bazı satıcılar malların dağıtımını değiştirmeye başladı. Mastil, perakendecinin "önceki yıllardan bu sektör için kritik olan seviyelerde bazı üst düzey ürünler ve yeni spor ayakkabı sürümleri alamadığını" belirtti. 2022 mali yılında karşılaştırılabilir mağaza satışları önceki yıllara göre yaklaşık 8,5 milyon dolar azaldı. Cari mali yıl boyunca satışlar, önceki mali yıla kıyasla Ocak 2023'e kadar yaklaşık 5 milyon $ azalmaya devam etti ve "şirketin nakit pozisyonunu iyileştirme çabalarından hiçbiri meyve vermediği için" Shoe City'nin likidite pozisyonu üzerinde artan bir baskı oluşturdu.

Tüm bunlar ve daha fazlası, bugünün mağaza kapanış satışlarına yol açtı. Mastil dosyalamada, "Mağaza kapanış satışlarının başarısı, mağaza kapanış satışlarının sona ermesi üzerine bir tasfiye Bölüm 11 planı için bir pist olup olmadığını belirleyecektir" diye ekledi.

1949'da Baltimore, Md.'de Eileen Shoes adıyla kurulan aile şirketi, 1980'de mağazalarının markasını Shoe City olarak değiştirdi ve 74 yıl D.C., Maryland ve Virginia bölgesine hizmet verdi. Perakendeci, artık kapatılan web sitesinde, topluluğuna son yıllarda "çevrimiçi alışveriş ihtiyaçlarınızı karşılamış olmaktan gurur duyduğunu" belirten bir mesaj yerleştirdi. Mesajda, "YCMC için operasyonları durdurma konusunda zor bir karar verdik" denildi. “Daha önce verilen siparişler, malın mevcut olması koşuluyla işlenecek ve gönderilecek. Bu duyurudan önce verilen siparişlerin tüm iadelerini işleme koymaya devam edeceğiz…Size hizmet etmemize izin verdiğiniz için teşekkür ederiz.”


19 görüntüleme0 yorum
bottom of page