top of page
  • Izel Fenerci

Toptan Sorunlar Nedeniyle Steve Madden'da Düşüş Görüldü.

Steve Madden, 2023'te toptan satış baskıları ayakkabı markasının sonuçlarını etkilediği için temkinli bir yaklaşım izliyor. Şirketin satışları 4. çeyrekte %18.6 düşüşle 470.6 milyon $'a geriledi ve net geliri 31.8 milyon dolara ve seyreltilmiş hisse başına 0.42 $ oldu, her ikisi de büyük ölçüde şirketin beklentilerini doğruladı.

Tüm yıl için gelir %13.7 artarak 2.122 milyar $'a yükseldi ve net gelir 216.1 milyon $ veya seyreltilmiş hisse başına 2.77 $ oldu. Steve Madden, 2023 için zayıf bir yakın dönem görünümü sunarken, CEO Edward Rosenfeld "zorlu bir işletim ortamı" ve stok fazlalıklarını kontrol etmek isteyen toptancı ortaklardan gelen "ortalama ilk bahar siparişleri"nden söz etti. Marka, 2023'te toptan satışın %13’den %12’ye düşmesini ve en kötü etkinin yılın ilk yarısında gerçekleşmesini bekliyor. Son haftalarda perakendeciler, envanter fazlalıkları ve yavaşlayan tüketici talebi nedeniyle siparişlerini geri çekti; bu da, işlerinin önemli bir bölümünü sürdürmek için büyük mağazalara ve diğer perakendecilere güvenen markalar için kötü haber anlamına geliyor.

Satış için büyük ölçüde toptan satış müşterilerine güvenen Steve Madden, bu ayın başlarında analistlere 2023'ün ilk çeyreğinde toptan satış kanalındaki baskının devam etmesini beklediğini söyledi. 4. çeyrekte, toptan satış geliri geçen yıla göre %24,8 düşüşle ve nispeten önceki tahminlerle uyumlu olarak 308,8 milyon $ oldu. 2021'in 4. çeyreğine kıyasla toptan ayakkabı geliri %25,5, toptan aksesuar ve konfeksiyon geliri ise %22,8 azaldı. Brüt kârın toptan satış gelirine oranı %30,5'e geriledi.

Şubat ayı başlarında Steve Madden yönetimiyle bir araya gelen Wedbush analisti Tom Nikic, bu ayın başlarında yaptığı haberde, markanın "ABD toptan satış kanalında en yüksek riske" sahip olduğunu ve bunun gelecekteki sonuçlara kötü bir şekilde yansıyabileceğini belirtti. Ayrıca nakliye sürelerinin normalleşmesinin, markanın talebi “kovalama” becerisine yardımcı olduğunu belirtti. Nikic, kazanç raporunun ardından Perşembe günkü notunda, "Steve Madden, güçlü bir yönetim ekibine sahip yüksek kaliteli bir işletme ve rehberlik konusunda temkinli bir başlangıç görüşünü benimsemeleri ihtiyatlıydı" dedi. "Ancak, ABD toptan satış kanalına maruz kalma göz önüne alındığında, sektördeki kısa vadeli eğilimler açıkça sorgulanıyor."

4. Çeyrek DTC satışları, önceki yıla göre %3.2 düşüşle 159.3 milyon $ oldu. Bu, gerçek mekanda faaliyet gösteren satışlardaki düşüşten kaynaklandı ve e-ticaretteki hafif artışla dengelendi. Genel olarak Steve Madden, 2022'ye kıyasla 2023'te gelirlerin %6,5 ila %8 arasında düşmesini bekliyor. Seyreltilmiş EPS'nin 2,40 ila 2,50 ABD Doları aralığında olması bekleniyor.


7 görüntüleme0 yorum
bottom of page